Сушені яблука – улюблений зимовий десерт

Опубліковано: 20.03.2021

Одним з найпопулярніших видів сухофруктів в нашій країні є сушені яблука, які є для багатьох улюбленим зимовим десертом. Їх із задоволенням їдять не тільки дітлахи, а й дорослі, адже вони володіють неповторним ароматом і здатні розбудити спогади про минуле літо.

Незважаючи на згадану простоту заготовки, краще замовити сушені яблука, адже професійна підготовка фруктів, сушка в спеціальних умовах роблять їх більш смачними і корисними. У продажу сьогодні можна знайти не тільки плоди з насінням, а й очищені яблука, і сухофрукти з вирізаною серцевиною.

У давні часи бабусі самі робили сушку, збирали яблука, які падали – обрізали їх, складали на довгі нержавіючі листи і виставляли сушитися на сонці. Але це не правильно, так як існує велика ймовірність, що в них заведуться хробаки. Найкраще убезпечити себе і своє здоров’я купивши сушка для фруктів в магазині.

Сушка – поживний і цінний продукт

Про користь яблук знають сьогодні всі, особливо про великому вмісті заліза в цих фруктах. Крім цього мінералу в сушених яблуках міститься фосфор, велика кількість різних органічних кислот, що мають цінність для організму.

У цих сухофруктах є всі необхідні вітаміни, велика кількість цукрів, шкірка містить флавоноїди, а м’якоть ефірні масла. Все це не тільки впливає на смак продукту, але і робить сушені яблука справжньою домашньою аптекою.

Лікарі рекомендують купити сушені яблука в самих різних випадках, цей продукт робить позитивний вплив на зір, шкіру людини, силу волосся і здоров’я нігтів. Сухофрукти використовують для боротьби з екземою, захворюваннями нервової системи, ревматизму, атеросклерозом, подагрою.

Сушка сприяють очищенню крові і лімфатичної системи, допомагають при низькому тиску і роблять стінки судин більш еластичними. Роль цих сухофруктів в кровотворенні складно переоцінити, адже залізо з цього продукту засвоюється значно краще, ніж зі свіжих яблук та інших фруктів.

Використання сушених яблук в кулінарії

Сушка у багатьох асоціюються з незабутнім смаком бабусиних пирогів, які все так люблять в дитинстві. Начинка, основу якої складають сухофрукти, використовують в самих різних кондитерських виробах.

Але все ж найбільш популярний продукт з сушка – це компот, без якого важко уявити дієту дітей різного віку і дорослих, що проходять реабілітаційні курси в санаторіях, лікарнях, будинках відпочинку. Не дивно, що сухофрукти з яблук можна зустріти на кухні будь-дбайливої ​​господині.

© Всі права захищені - 2022, Офіс Алекс
Кнопка звʼязку
Замовити дзвінок
Повідомлення успішно відправлено
Ми перетелефонуємо вам найближчим часом.